I samarbete med Abba

Silltårtan alla vill ha receptet på!

30 m + vila i kyl
10 - 12
Abba silltårta NY
Foto: Angelica Södeberg
30 m + vila i kyl
10 - 12

Du behöver

  • 250 g kavring
  • 75 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 2 burkar matjessill
  • 0,5 rödlök
  • 2 ägg, hårdkokta, finhackade
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g kesellla
  • 4-5 färskpotatis, små-medelstora, kokta
  • 2 burkar vit ishavsrom från Abba
  • 0,5 granatäpple

Gör så här

  1. Smält smöret och smula ner kavringen i en mixer. Mixa det smälta smöret och kavringen till en smulig massa och tryck ner hårt i en form med avtagbara kanter.
  2. Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Strimla och skär sillen i små bitar, hacka löken fint och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil, kesella och de hackade äggen.
  5. Krama ur gelatinbladen, lägg i en kastrull med 1 msk vatten och smält på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och blanda gelatinet med 1 dl av gräddfilsblandningen. Rör sedan ner gelatinet i bunken och rör om.
  6. Häll ut blandningen i formen med kavringen och potatisen och ställ in i kylen.
  7. Garnera valfritt tjockt lager ishavsrom från Abba på tårtan och dekorera med vackert röda granatäpplekärnor.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Abba

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba