Sillsallad

Sillsallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sillsallad

10 ingredienser

Klassisk svensk sillsallad med härliga smaker, ett måste på julbordet. Håller fint i kylen en vecka.

Ingredienser

  • 4 potatisar, kokta
  • 4 ättiksgurkor
  • 0,5 dl rödbetsspad
  • 4 inläggningssillfiléer
  • 2 äpplen
  • 1 gul lök
  • 12 små inlagda rödbetor
  • svartpeppar

Garnering:

  • 2-3 ägg, hårdkokta
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Skär allt i tärningar. Blanda i en skål, smaka av med svartpeppar och rödbetsspad.
  2. Packa salladen i vattensköljd form, ställ i kylen i några timmar.
  3. Vänd upp på fat, garnera med hackade ägg och vispad grädde.