Sillsallad

Sillsallad
Foto: TV4

Klassisk svensk sillsallad med härliga smaker, ett måste på julbordet. Håller fint i kylen en vecka.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 4 st kokta potatisar
  • 4 st ättiksgurkor
  • 0,5 dl rödbetsspad
  • 4 st urvattnade sillfiléer
  • 2 st äpplen
  • 1 st gul lök
  • 12 st små inlagda rödbetor
  • svartpeppar
  • Garnering:
  • 2-3 st hårdkokta ägg
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Skär allt i tärningar. Blanda i en skål, smaka av med svartpeppar och rödbetsspad.
  2. Packa salladen i vattensköljd form, ställ i kylen i några timmar.
  3. Vänd upp på fat, garnera med hackade ägg och vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept