Sillsallad med hemgjord senapssås

Sillsallad
Foto: TV4
810

Du behöver

Senapssås

  • 2 msk Slottssenap
  • 4 krm Colmans senapspulver
  • 2 msk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar från kvarn
  • 2 tsk vinäger
  • 2 dl matolja

Sillsallad

  • 4 urvattnade filéer saltsill
  • 4 filéer inlagd sill
  • 2 medelstora potatisar, kokta och kalla
  • 3 inlagda gurkor
  • 2 syrliga äpplen
  • 720 g inlagda rödbetor
  • 5 msk gul lök, finhackad
  • 2 dl senapssås
  • salt och malen vitpeppar

Garnering

  • 1 ägg, hårdkokt
  • 1 dl grädde, hårt vispad

Gör så här

  1. Senapssås
    Blanda senap, senapspulver, socker, salt, vitpeppar och vinäger. Tillsätt oljan under kraftig vispning lite i sänder. Om såsen skär sig häller man i några droppar vatten och fortsätter vispa tills all olja är inblandad.
  2. Sillsallad
    Skär sill, potatis, gurka, äpple, rödbetor och lök i små tärningar. Krydda med salt och peppar. Blanda dem väl. Vänd ner senapssåsen i blandningen.
  3. Garnera sillsalladen med äggklyftor och spritsad vispgrädde efter smak vid serveringen. Salladen håller 1 vecka i kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept