Sillkrans

Sillkrans
Foto: TV4

En ovanlig sillrätt med smak av äpple. Passar också som förrätt.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 burk urvattnad inläggningssill
  • 1 st gul lök
  • 100 g margarin, smält
  • 2 dl ströbröd
  • 5 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 st syrliga äpplen, grovrivna
  • 125 g frysta gröna ärter
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Smöra och bröa en rund kransform. Slå margarinet över ströbrödet och låt svälla.
  2. Hacka sill och lök i matberedaren och rör ned i ströbrödet.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och mjöl och rör ned i sillblandningen lite i taget. Rör ned de rivna äpplena. Slå smeten i formen. Grädda i 40-45 minuter, till kransen fått fin färg. Vänd upp och servera varm med förvällda ärtor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept