Sillgratäng

Sillgratäng
Foto: TV4

För att lyckas med sillgratängen är det viktigt att välja sill som som varken är för salt eller för mycket urvattnad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g salta sillfiléer
  • 8 kokta, kalla potatisar ( ca 400 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 msk ströbörd
  • 2 dl grädde
  • 3 msk smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skala löken och skär den i tunna skivor. Fräs dem i 1 msk smör. Skiva de kokta potatisarna.
  2. Smörj en ugnssäker form och varva potatis, lök och sillfiléer på diagonalen. Häll över grädden, strö på ströbrödet och klicka på smör.
  3. Grädda gratängen i 20-25 minuter tills den fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept