Sillbullar med korintsås

Sillbullar med korintsås
Foto: TV4

Det här är gammal, svensk husmanskost. Kanske känns kombinationen sill och korinter lite ovanlig. Pröva och se vad du tycker! Kokt potatis, gröna sallatsblad och skivade tomater hör till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 urvattnade saltsillfiléer
  • 300 g kokt, kallt kött
  • 3 kokta potatisar
  • 1 röd lök
  • 1 ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk potatismjöl
  • malen vitpeppar
  • finsiktat ströbröd

Korintsås:

  • 0,5 dl korinter
  • 3 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 msk ättika (12 %)
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Korintsås: Koka korinterna mjuka. Spara kokvattnet. Fräs smör och mjöl och spä med korintspadet, lite i taget, och sedan med buljongen. Smaksätt med sirap, ättika och salt. Sätt färg med soja. Lägg i korinterna och koka upp. Såsen ska bli simmig men inte tjock.
  2. Sillbullar: Mal sillfiléer, kött, potatis och lök genom köttkvarnens fina skiva. Eller kör en kort stund i matberedare. Blanda ner ägg, potatismjöl, peppar och grädde. Forma färsen till små, platta bullar. Vänd dem i ströbröd. Stek sillbullarna 4-5 minuter på var sida i medelvarm panna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept