Sillbullar med korintsås

Sillbullar med korintsås
Foto: TV4

enligt gammal matordning stod det sill på matsedeln på måndagarna. Sillbullar lagades när det fanns rester av söndagssteken och serverade med skalpotatis och korintsås.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 urvattnade saltsillfiléer
  • 300 g kokt, kallt kött
  • 3 kokta potatisar
  • 1 röd lök
  • 1 ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1 tsk potatismjöl
  • malen vitpeppar
  • finsiktat ströbröd

Korintsås:

  • 0,5 dl korinter
  • 3 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong
  • 3 msk ljus sirap
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk kinesisk soja

Gör så här

  1. Korintsås: Koka korinterna mjuka. Spara kokvattnet. Fräs smör och mjöl och spä med korintspadet, lite i taget, och sedan med buljongen. Smaksätt med sirap, ättika och salt. Sätt färg med soja. Lägg i korinterna och koka upp. Såsen ska bli simmig men inte tjock.
  2. Sillbullar: Mal sillfiléer, kött, potatis och lök genom köttkvarnens fina skiva. Eller kör en kort stund i matberedare. Blanda ner ägg, potatismjöl, peppar och grädde. Forma färsen till små, platta bullar. Vänd dem i ströbröd. Stek sillbullarna 4-5 minuter på var sida i medelvarm panna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept