Sill till påsk

Sill till påsk

Sill är svenskars favoritbuffé, speciellt vid påsk, midsommar och jul, men även vid andra tillfällen, som en lättare sommarlunch.

Att sillen dessutom är väldigt nyttig verkar ha fallit i glömska. Sill innehåller mycket Omega-3 och dess nyttiga fetter och borde kanske därför ätas oftare än tre gånger per år. Här finns mängder av sillrecept - de flesta är superenkla att göra själv. Dessutom är det ju roligare att bjuda på något som man själv har lagat.

Sillfakta

Sill och strömming ses idag som samma art, men fisken får sin benämning beroende på var den fångas. Norr om Kristianopel i Blekinge kallas den strömming medan den söderut och på västkusten kallas sill. Utseendemässigt är strömmingen ofta mindre och tunnare än sillen som i sin tur kan bli 49 cm lång och väga uppemot 1 kg.
Källa: Svensk Fisk

Sill