Svartpepparrostad strömming med rödbetor

Svartpepparrostad strömming med rödbetor

En smakrik strömming med rödbetor. Serveras med smetana, en tjock syrad grädde med en fetthalt på cirka 40 procent som används mycket i det ryska köket. Recept från boken Sill & strömming.


5 juni 2012
4

Du behöver

  • 400 g hel strömming, nackad och urtagen
  • 2 st rödbetor
  • 2 st större rödlökar eller 8 små
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl smetana eller gräddfil

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala och dela rödbetor och rödlök i klyftor.
  3. Vänd dem i olja och lägg dem på en plåt. Rosta i ugnen i cirka 25 minuter.
  4. Lägg strömmingen på plåten. Salta och peppra och fortsätt att rosta i cirka 5 minuter.
  5. Strimla persiljan och toppa med den. Avsluta med att ringla över lite flytande honung.
  6. Servera direkt från plåten med smetana eller gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept