Svartpepparrostad strömming med rödbetor

Svartpepparrostad strömming med rödbetor

En smakrik strömming med rödbetor. Serveras med smetana, en tjock syrad grädde med en fetthalt på cirka 40 procent som används mycket i det ryska köket. Recept från boken Sill & strömming.


5 juni 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g hel strömming, nackad och urtagen
  • 2 st rödbetor
  • 2 st större rödlökar eller 8 små
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar, nymald
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl smetana eller gräddfil

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala och dela rödbetor och rödlök i klyftor.
  3. Vänd dem i olja och lägg dem på en plåt. Rosta i ugnen i cirka 25 minuter.
  4. Lägg strömmingen på plåten. Salta och peppra och fortsätt att rosta i cirka 5 minuter.
  5. Strimla persiljan och toppa med den. Avsluta med att ringla över lite flytande honung.
  6. Servera direkt från plåten med smetana eller gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept