Sill- och ägglåda

Sill- och ägglåda
Foto: TV4

En perfekt lunch- eller kvällsrätt. Lättlagad och vacker att se på. Knäckebröd och en lagrad ost smakar gott därtill.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 burk urvattnad steksill
  • 8 kokta kalla potatisar, skivade
  • 1 purjolök, skivad
  • 3 hårdkokta ägg, skivade
  • 2 dl kaffegrädde
  • 3 msk tomatpuré
  • liten riven ost
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Lägg potatisen i botten av en ugnsform.
  2. Skär sillen i bitar och lägg över.
  3. Stek purjon mjuk med matfett i en panna och lägg över tillsammans med äggskivorna.
  4. Vispa ihop grädde och tomatpuré och slå över. Strö på ost och gratinera 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept