Sill à la Russe

Sill à la Russe
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sill à la Russe

8 ingredienser

Den här läckra sillrätten räcker till fyra som huvudrätt och till 6-8 personer som förrätt eller på buffé.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp matjessill
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 2 förp crème fraîche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 gul lök
  • 2 saltgurkor
  • 1,5 dl tärnade rödbetor
  • 1 dl dill, finklippt

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av och skär i bitar. Lägg den i bottnen på en form. Skala och hacka äggen och strö ovanpå. Blanda samman crème fraiche och majonnäs och bre på.
  2. Hacka dill och rödbetor.
  3. Skala och hacka löken. Hacka gurkorna. Blanda samman och lägg i en rand snett över sillen. Lägg dill och rödbetor i ränder bredvid.