Sill á la Gunilla

Sill á la Gunilla
Foto: TV4

Klassikern inlagd sill kan serveras som sommarlunch, förrätt eller på buffé.

7 april 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 8 st urvattnade sillfiléer
  • 2 st rödlökar
  • 1 st morot
  • 15 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad

Lag:

  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Till servering:

  • rödlöksstrimlor
  • 2 kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt lagen kallna och kyl den.
  2. Skär de väl avrunna sillfiléerna i mindre bitar. Skala och strimla lökarna. Skala moroten och skär den i tunna skivor. Varva sill, lök och morot i en glasburk. Strö över pepparkorn och lägg i lagerblad. Slå den kalla lagen över och ställ kallt ett dygn.
  3. Servera sillen med nya rödlöksstrimlor och ett par krossade kryddpepparkorn.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept