Sikromsgravad strömming

Sikromsgravad strömming
Foto: TV4

Har man inte tillgång till sikrom så går det också bra att använda löjrom eller gäddrom till denna gravade strömming, allt efter kassa och tillgång.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg orensad strömming eller 600 g rensad

Gravningslagen:

  • 1 dl ättika, 12%
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt

Såsen:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 100 g sikrom

Gör så här

  1. Rensa och skölj strömmingen. Ta ur ryggbenet och dra av skinnet.
  2. Blanda gravningslagen och lägg i strömmingen över natten. Rör om några gånger så att strömmingen blir jämnt gravad.
  3. Låt strömmingarna rinna av ordentligt. Blanda såsen och vänd ner strömmingen försiktigt. Efter ett par dygn i kylen är den färdigt att serveras, gärna med lite extra rom som garnering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept