Sikromsgravad strömming

Sikromsgravad strömming
Foto: TV4

Har man inte tillgång till sikrom så går det också bra att använda löjrom eller gäddrom till denna gravade strömming, allt efter kassa och tillgång.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • 1 kg orensad strömming eller 600 g rensad

Gravningslagen:

  • 1 dl ättika, 12%
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt

Såsen:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil eller crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 100 g sikrom

Gör så här

  1. Rensa och skölj strömmingen. Ta ur ryggbenet och dra av skinnet.
  2. Blanda gravningslagen och lägg i strömmingen över natten. Rör om några gånger så att strömmingen blir jämnt gravad.
  3. Låt strömmingarna rinna av ordentligt. Blanda såsen och vänd ner strömmingen försiktigt. Efter ett par dygn i kylen är den färdigt att serveras, gärna med lite extra rom som garnering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept