Tonfisktartar

Tonfisktartar
Foto: Frida Wismar
Sigrid Bárány
Sigrid Bárány

Tonfisktartar

Av: Sigrid Bárány

Från: Spisvärme

8 ingredienser

30 min

Tonfisktartar med mango, avokado och koriander. Recept från boken Spisvärme.

Läs mer om boken

Spisvärme

Ingredienser

portioner
  • 100 g rå tonfisk
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 0,3 röd chilifrukt
  • några blad färsk koriander
  • 1 limefrukt, saft och zest från
  • 0,5 msk matolja
  • salt (efter smak)

Gör så här

  1. Skär tonfisken, mangon och avokadon i centimeterstora kuber.
  2. Strimla chilin riktigt tunt och finhacka koriandern.
  3. Blanda alltihop och smaka av med limesaft, limezest, matolja och salt.
  4. Tartaren ska inte bli för rinnig, så tillsätt därför limesaft lite i taget och smaka av med salt och limezest så att du får en fin balans i smaken.
  5. Zesten ger mycket smak men lita på din egen tunga så blir det bäst!