Cannellinisoppa med svamptoast

30 min
4
30 min
4

Du behöver

Cannellinisoppa

  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 morot, finhackad
  • 2 selleristjälkar, finhackade
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk smör+1 msk olivolja till stekning
  • 0,5 tsk torkad salvia
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 2 burkar cannellinibönor, sköljda
  • 1 dl grädde
  • Färskriven parmesanost till garnering

Toast med svamp och salsiccia

  • 200 g champinjoner eller annan svamp, hackad
  • 1 salsiccia eller motsvarande mängd rester av korv, påläggskorv, salami eller liknande, finhackad
  • 0,5 tsk fänkålsfrö
  • 2 msk smör till stekning
  • Salt och vitpeppar efter smak
  • 1-2 tsk citronsaft
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 4 brödskivor, rostade

Gör så här

  1. Cannellinisoppa
    Fräs grönsakerna mjuka i smör och olja, salta lätt.
  2. Häll i resten av ingredienserna utom grädden och koka upp. Låt koka under lock på svag värme i 20 minuter.
  3. Ta kastrullen från plattan och mixa soppan slät med stavmixer. Ställ tillbaka kastrullen och häll i grädden. Koka upp och smaka av med salt, svartpeppar och späd eventuellt med mer vätska. Servera med riven parmesanost och gärna en svamptoast.
  4. Toast med svamp och salsiccia
    Fräs svampen i hälften av smöret på medellåg värme. Salta lätt. Fräs tills vätskan kokat in. Tillsätt resten av smöret och höj värmen till medelhög. 
  5. Lägg i den hackade salsiccian och fänkålsfrö och fräs tills den tar färg. Krydda med salt, vitpeppar, citronsaft och persilja. Lägg upp på rostat bröd och servera som tillbehör till soppa.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept