Getostknyten med serranoskinka

20 min
4
Från Nyhetsmorgon

Knyten med getost och serranoskinka smaksatt med oliver, timjan och rosépeppar.

Vintips från Jens Dolk
4607 Pinot Bianco Weissburgunder 2012, Italien (4 Solar)
Pinot bianco på Italienska, weissburgunder på Österrikiska och pinot blanc på Franska – samma druva. Vinet görs i nordöstra Italien på gränsen till Österrike. Krispigt och syrligt vin med päronläskande doft och smak. Gott som uppfriskande drinkvin till salta tillbehör.

5 december 2013
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 8 skivor serranoskinka
  • 100 g chèvreost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 gröna, kärnfria oliver
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 0,5 tsk rosépeppar (kan uteslutas)

Gör så här

  1. Dela skinkskivorna på bredden.
  2. Hacka oliver fint. Mosa chèvreost med gaffel och blanda med crème fraiche, oliver, timjan och eventuellt rosépeppar.
  3. Lägg en klick av röran på varje skinkskiva och lägg om skinkan som ett litet paket.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept