Stekt karljohanssvamp med vitlök, rosmarin och tryffelolja

20 min
4
Från Nyhetsmorgon

Underbart skogsdoftande tillbehör som passar till fläsk, vilt och kyckling eller som garnering på en risotto. Tryffeloljan förstärker den skogiga, lite mossiga doften i svampen men kan uteslutas. Du kan också marinera den stekta svampen i en syrlig dressing med senap och servera den kall.

29 augusti 2014
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 600 g karljohanssvamp eller annan blandad svamp, rensad och skuren i bitar
  • 1 krm salt
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad eller riven
  • 1 kvist rosmarin, repad och hackad
  • 0,5 tsk hackad färsk dragon, timjan eller persilja (kan uteslutas)
  • 1-2 tsk pressad citron
  • några droppar tryffelolja
  • salt och svartpeppar efter smak

Gör så här

  1. Stek svampen på låg värme med saltet i en stekpanna tills all vätska kokat in.
  2. Tillsätt smör, olivolja och vitlök och höj värmen något. Fräs några minuter så att vitlöken mjuknar och doftar gott.
  3. Tillsätt de hackade örterna. Fräs svampen så att den får lite färg men inte blir alltför hårt brynt.
  4. Smaka av med citronsaft, tryffelolja (försiktigt!), salt och svartpeppar. Servera varm eller ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept