Salsa fresca

Du behöver

  • 4 st stora tomater eller motsvarande mängd små
  • 0,5 st gurka
  • 4 st salladslökar eller 1 liten rödlök
  • 1 st färsk chili, grön eller röd
  • Saften av en limesaft
  • 0,5 st lime, zest
  • 0,5 dl färsk koriander, hackad
  • 0,5 tsk flingsalt med hickorysmak
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Skala gurkan och kärna eventuellt ur den (inte så jätteviktigt!).
  2. Ansa salladslöken och ta bort ev. rötter.
  3. Hacka alla grönsakerna och chilin riktigt fint. Om du vill ha en mildare salsa, använd inte kärnorna och biten närmast skaftet
  4. Blanda grönsakshacket med limesaft, limezest, hackad koriander och eventuellt flingsalt med hickorysmak. Smaka av med salt. Servera. Salsan är bäst samma dag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept