Sommarsallad med senapsdressing

15 min + marinering
4
Från Nyhetsmorgon

Knaprig, syrlig och smakrik sallad som passar bra till den milda, krämiga smördegsinbakade färskpotatisen.

31 maj 2014
Visa mer
15 min + marinering
4

Du behöver

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 burk stora vita bönor, sköljda
  • 15 rädisor, kvartade
  • 15 cm gurka, skalad, urkärnad och i tjocka halvskivor
  • 2 selleristjälkar i skivor
  • en handfull halverade sugar snaps
  • några tomater, klyftade
  • grönsallad, romansallad, krispsallad eller liknande

Dressing

  • 2 msk matolja
  • 1 msk rödvinsvinäger eller citronsaft
  • 0,5 msk senap
  • 0,5 msk honung eller strösocker (uteslut om du använder en söt senap)
  • 2 msk hackad gräslök, salladslök, knipplök eller purjolök

Gör så här

  1. Krossa vitlöksklyftan lätt och gnid salladsskålen med den.
  2. Blanda ihop dressingen, lägg i de vita bönorna och låt dra i 30 minuter.
  3. Lägg i resten av ingredienserna strax före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept