Västerbottenpaj utan pajskal

35 min
6 - 8
Från Nyhetsmorgon

Det här är nästan mer som en timbal eller terrin än som en paj. Mjukt, lent och dekadent helt utan pajskal. Passar både GI och LCHF.

5 augusti 2013
Visa mer
35 min
6 - 8

Du behöver

  • 3 ägg
  • 3 dl grädde (eller hälften grädde, hälften mjölk)
  • 300 g västerbottensost, riven
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • 0,5 krm nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en pajform eller lagom stor gratängform.
  2. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor.
  3. Lägg den rivna västerbottensosten i formen och häll över äggsmeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter eller tills smeten stannat och fått fin färg. Låt svalna.
  5. Servera din västerbottenspaj ljummen eller kall med eventuell topping.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept