Äppelhalvor med mandelmassa

ca 30 min
4
Från Nyhetsmorgon

Äpple och mandelmassa i kombination med svartvinbärsgelé eller plommonsylt i en god och lättlagad efterrätt.

Du kan byta ut gelén/sylten mot en blandning av smör, socker och kanel eller kardemumma. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

24 oktober 2013
Visa mer
ca 30 min
4

Du behöver

  • 4 äpplen
  • 1 dl vartvinbärsgelé, plommonsylt eller annan god sylt
  • 100 g mandelmassa (kan bytas ut mot hackad mandel eller mandelspån)

Servera med

  • vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Skala, halvera och kärna ut äpplena. Gröp ur kärnhuset så att det blir en fördjupning där kärnhuset var.
  3. Fyll äpplena med gelén eller sylten. Riv mandelmassan och strö över.
  4. Baka mitt i ugnen i 20 minuter eller tills äpplena är mjuka och mandelmassan gyllenbrun.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept