Mörk chokladtryffel med apelsin

30 st
30 st

Du behöver

Mörk chokladtryffel med apelsin

  • 200 g mörk choklad med hög kakaohalt
  • 50 g vispgrädde (ungefär 1/2 dl)
  • 25 g smör
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Mörk chokladtryffel med apelsin
    Hacka chokladen fint eller kör den i matberedare.
  2. Koka upp grädde och apelsinmarmelad.
  3. Tag kastrullen av plattan och rör ner chokladen. Rör tryffelsmeten slät.
  4. Rör ner smöret så att chokladsmeten blir blank och fin.
  5. Häll smeten i en form som är såpass stor att det blir ett ganska tunt täcke chokladtryffel, ca 3 cm. Den stelnar då snabbare. Låt smeten stelna i rumstemperatur om du vill spritsa ut den, i kylen om du vill göra kulor med en sked eller kuljärn.
  6. Spritsa ut smeten i små toppar på bakplåtspapper eller gröp ur kulor. Ställ tillbaka i kylen tills chokladtryfflarna är fasta i konsistensen.
  7. Rulla tryfflarna runda och rulla dem i kakao. Om tryfflarna smälter mycket så kan du skölja eller doppa händerna i iskallt vatten lite då och då och torka av dem innan du fortsätter rulla.
  8. Förvara dina chokladtryfflar i kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept