Sichuanpepparlax

Sichuanpepparlax
Foto: TV4

Det här är en superläcker liten förrätt. Du kan förbereda gravningen av laxen, men allt annat måste göras i sista minuten. Snabbgravningen är ett sätt att smaksätta laxen, den kan inte ätas utan tillagning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 350 g laxfilé
  • 1 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk sichuanpeppar
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • 0,5 tsk rosépepparkorn

Till servering:

  • 1 avokado
  • sallatsblad
  • 0,5 grapefrukt

Gör så här

  1. Plocka bort eventuellt kvarvarande ben i laxfilén. Blanda salt och socker och strö det över laxen. Grava den några timmar i rumstemeratur.
  2. Skär laxen i mindre bitar. Krossa de fyra pepparsorterna i en mortel och vänd laxbitarna i blandningen. Halstra laxbitarna i het panna precis före servering.
  3. Skala grapefrukten och skär ut hinnfria klyftor med en vass kniv. Skala och skiva avokadon och lägg upp den på fyra assietter tillsammans med grapefrukt och sallat. Fördela laxen på assietterna och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept