Short ribs bräserade i äpplemust

Shortribs bräserade i äpplemust
Foto: TV4

Short ribs bräserade i äpplemust

Av: Christian - Falköping

Från: Halv åtta hos mig

26 ingredienser

3 h

Short ribs bräserade i äpplemust serverad med potatisfondanter och ostcrème.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Short ribs

  • 1 kg short ribs
  • salt
  • peppar
  • 1 l äppelmust
  • 0,5 l äppelcider
  • 1 gul lök
  • 1 selleristjälken
  • 1 morot
  • 3 msk calvados
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • ev en klick honung

Ostcrème

  • 100 g Falbygdens ost 1878
  • 3 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar

Potatisfondanter

  • 4 bakpotatisar
  • 1 l vatten
  • kycklingbuljong
  • 3 dl rapsolja
  • 3 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • rosmarin

Tillbehör

  • mâchesallad
  • rädisa, skivade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppra köttet. Bryn köttet mycket, gärna i smör så att de får en rejäl yta.
  2. Blanda alla ingredienser till revbenen i en stekgryta eller lergryta. In i ugnen i ca 3 timmar.
  3. Sila skyn som blir kvar i grytan. Kyl ner och så fettet stelnar och sila sedan bort fettet. Reducera ner resten av skyn till en tjock glaze.
  4. Pensla revbenen med glazen och sätt in i ugnen igen så att det blir lite karamelliserat, ca 5 minuter.
  5. Gör ostcrèmen genom att riva osten, värm crème fraichen och smält ner den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
  6. Skala och skär potatisen lika stora kuber, ca fyra st per potatis eventuellt stansa ut rundlar med en cylinder. Koka upp vatten och kycklingbuljong. Lägg i potatisbitarna och låt dom koka i ca 7 minuter, dom får inte bli mjuka.
  7. Värm upp oljan och smöret, detta ska täcka potatisen så välj gärna en mindre kastrull. Lägg i vitlök, rosmarin och potatis och låt sjuda tills potatisen fått fin färg, ca 25-30 minuter. Lägg åt sidan och stek på innan servering så de får en gyllenbrun yta.
  8. Servera revbenen tillsammans med potatisen, ostcrèmen och mycket grönt på tallriken.