Shireens vaniljhjärtan

Vinnaren av Hela Sverige bakar 2016 bjuder på ett riktigt gott recept på vaniljhjärtan med mjölkchoklad i fyllningen. 

Svårighetsgrad: Medel

14 februari 2017

Du behöver

Mördeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 stor äggula
  • 150 g smör, kylskåpskallt

Fyllning

  • 100 g mjölkchoklad
  • 1 vaniljstång
  • 2,5 dl mjölk (3 %)
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 100 g äggulor (4-6 st)
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl maizena
  • 50 g normalsaltat smör

Garnering

  • florsocker
  • kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mördeg
    Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner äggulan och smöret. Blanda tills allt går ihop och ställ i kylen i 20-30 min.
  3. Fyllning
    Hacka chokladen fint.
  4. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång.
  5. Blanda äggulor, socker och maizena i en bunke och rör till en smidig blandning (får inte vara några klumpar).
  6. Blanda en liten del av mjölkblandningen ner i äggvispet och häll tillbaka allt i kastrullen. Låt koka i några minuter under kraftig omrörning, maizenan ska koka ur krämen. När krämen har tjocknat, tag från plattan och lägg i smöret.
  7. Sila över i två bunkar. Häll i den hackade chokladen i den ena bunken. Låt stå i kylen tills genomkallt.
  8. Fyll hjärtan
    Kavla ut mördegen på ett mjölat bakbord. Klä hjärtformarna med hälften av degen.
  9. Fyll två spritspåsar med fyllningarna och spritsa i en liten klick i varje form. Täck hjärtformarna med resten av mördegen, se till att de sitter ihop i kanten.
  10. Grädda kakorna i mitten av ugnen på 200 grader i ca 12-15 min. Tag ut och låt svalna helt i formen. Stjälp sedan upp de försiktigt med en liten palett.
  11. Pudra över florsocker eller kakao.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept