Shireens 3 sorters biskvier

POPULÄRT
Shireens 3 sorters biskvier
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Shireen Sefelt HSB
Shireen Sefelt HSB

Shireens 3 sorters biskvier

15 ingredienser

3 varianter på biskvier - apelsin- och nougat, kokos samt saffran. Ljuvligt goda!

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar

Ingredienser

Biskvibotten

  • 200 g mandelmassa, 50/50 (av bra kvalitet)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1-3 äggvitor
  • 1 apelsin, zest

Smörkräm

  • 200 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1-1,5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1-2 äggulor

kokos

  • 1 färsk kokosnöt
  • 100 g kokosnötsolja

Saffran

  • 0,5 saffran

Nougat

  • 100 g nougat

choklad

  • 300 g mörk choklad
  • 300 g mjölkchoklad
  • 300 g vit bakchoklad

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt och rör ner sockret. Vispa äggvitorna för hand och rör ner lite i taget i mandel- och sockerblandningen tills det blir en krämig konsistens.
  3. Häll 1/3 av mandelkrämen i en ny bunke och smaksätt med apelsinzest.
  4. Gör runda cirklar och spritsa ut smeten på cirklarna, ca 4 cm i diameter. Grädda i ca 10-12 min
  5. Vänd på kakorna när de kommer ut från ugnen, smörkrämen ska vara på den sidan som varit nederst i ugnen. Låt svalna innan du brer på smörkrämen.

Smörkräm grundrecept

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker till en fluffig smet. Addera en äggula i taget tills allt går ihop och blir krämigt.
  2. Dela smörkrämen i tre olika skålar och smaksätt med de tre olika smakerna, se nedan.

Kokosnötssmörkräm

  1. Riv kokosnöten och blanda med smörkrämen. Addera lite kokosnötsolja i taget och vispa till en krämig konsistens. Låt stå i frysen i några minuter. Fördela smörkrämen på kakorna med hjälp av en liten tesked. In i frysen!
  2. Under tiden som biskvierna är i frysen, smält mörk choklad över ett vattenbad och temperera om det önskas (kan uteslutas). Doppa biskvierna i chokladen och dekorera efter önskemål.

Saffranssmörkräm

  1. Vispa smörkrämen och saffranet krämigt. Låt stå i frysen i några minuter. Fördela smörkrämen på kakorna med hjälp av en liten tesked. In i frysen!
  2. Under tiden som biskvierna är i frysen, smält vit choklad över ett vattenbad och temperera om det önskas (kan uteslutas). Doppa biskvierna i chokladen och dekorera efter önskemål.

Nougatsmörkräm

  1. Vispa smörkräm och nougat krämigt. Låt stå i frysen i några minuter. Fördela smörkrämen på kakorna med apelsinsmak med hjälp av en liten tesked. In i frysen!
  2. Under tiden som biskvierna är i frysen, smält mjölkchoklad över ett vattenbad och temperera om det önskas (kan uteslutas). Doppa biskvierna i chokladen och dekorera efter önskemål.