Sherrysill

Sherrysill
Foto: TV4

En skvätt sherry och tomatjuice sätter smak på den här sillinläggningen. Sherrysillen ser trevlig ut på julbordet med sin röda färg. Och god är den, dessutom. Lagen behöver bara röras ihop, inte kokas.

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 0,5 dl ättikssprit, 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 rödlök i skivor
  • 1 liten morot i skivor
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 msk torr sherry

Gör så här

  1. Rör ihop ättikslagen av ättika, strösocker, vatten, tomatjuice och sherry. Rör ordentligt så att sockret löser sig. Krydda med kryddpeppar och lagerblad.
  2. Lägg de väl avrunna sillfiléerna i lagen. Låt stå i kyl i minst 1 dygn.
  3. Skär sillen i bitar och garnera med finhackad rödlök, morot och krossad kryddpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept