Sesamramen med svamp och tofu

30 m
4
Sesamramen med svamp och tofu
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 2 l vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • ca 5 cm färsk ingefära
  • 1 röd chili
  • 4 klyftor vitlök
  • 150 g shiitakesvamp eller annan svamp
  • 350 g silkestofu
  • 4 salladslökar
  • 180 g böngroddar
  • 4 ägg
  • 3 msk rapsolja
  • 6 msk japansk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 200 g äggnudlar
  • 2 msk vit misopasta (valfritt)
  • koriander
  • 100 g spenat
  • svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Koka upp vattnet med buljongen. Skiva ingefära, chili och vitlök och låt det koka med buljongen i ungefär 10 minuter.
  2. Hacka salladslöken i trevliga, lite större bitar. Bryt svampen i mindre bitar.
  3. Lägg äggen i kokande vatten och koka exakt sju minuter och spola dem i kallt vatten.
  4. Stek svampen på hög värme i rapsoljan tills den är gyllene. Skiva silkestofun i mindre tärningar.
  5. Sila buljongen, häll den i en ny kastrull och låt den koka upp igen. Tillsätt sojan och sesamoljan.
  6. Tillsätt nudlarna i den kokande buljongen och låt dem koka i fyra minuter. Tillsätt salladslöken, böngroddarna och ta kastrullen från värmen. Tillsätt misopastan och rör runt. Lägg i tofun.
  7. Dela äggen i halvor och plocka koriandern. Lägg spenaten i botten på skålarna och häll upp soppan.
  8. Toppa med ägg, den stekta svampen, koriander och svarta sesamfrön.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept