Luffarbiff som marineras i soja, vitlök och sesamolja innan det läggs på grillen. Servera med en krämig potatissallad med salladslök, äpple och koriander.
3 klyftor vitlök, rivna (varav 1 till potatissalladen nedan)
2 msk farinsocker
Potatissallad
800 g färskpotatis, kall kokt
1,5 dl majonnäs
1 dl matlagningsyoghurt 10 %
2 hela saltgurkor
1 krispigt äpple
1 knippe rädisa
6 salladslökar
1 knippe koriander
salt
peppar
1 msk svarta sesamfrön
200 g sockerärtor
Gör så här
Blanda soja, sesamolja, 2 rivna vitlöksklyftor och farinsocker till en marinad. Lägg i köttet och låt marinera i minst 30 minuter, gärna över natten.
Blanda majonnäs med matlagningsyoghurt och 1 riven vitlöksklyfta i en stor bunke.
Skär potatisen i munsstora bitar, finhacka gurkan och äpplet, skiva salladslök, sockerärtor samt klyfta rädisor. Skiva några rädisor i tunna skivor till garnering. Finhacka korianderstjälkar, men spara bladen till garnering. Blanda ner i majonnäs- och yoghurtblandningen. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hyvlade rädisor, korianderblad och svarta sesamfrön.
Torka av köttet och grilla på direkt värme, endast några minuter per sida. Servera med den asiatiska potatissalladen.