Sesammarinerad entrecôte med purjolök

Sesammarinerad entrecôte med purjolök
Foto: TV4

Det här receptet har hämtat inspiration från Östasien. Köttet serveras rått, och du behöver riktigt fin entrecôte. Frys in köttet ett dygn och tina det sedan till hälften, så går det lätt att skära i lövtunna skivor. Du som inte vill äta köttet rått kan naturligtvis fräsa det hastigt i het panna. Det blir också jättegott, men en helt annan smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g entrecôte
  • 0,5 purjolök, det vita
  • 2 msk sesamfrön
  • 3,5 msk sesamolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • sallad efter säsong
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Skär det halvfrysta köttet i mycket tunna skivor med tunn, vass kniv. Strimla skivorna. Klyv och skölj purjolöken. Blanda köttet och purjolöken med sesamfröna, sesamoljan och några droppar soja.
  2. Skölj salladsbladen och arrangera dem vackert på tallrikarna och lägg köttet och löken i ett litet berg ovanpå.
  3. Knäck äggen, ett i taget, och låt vitan rinna av mellan fingrarna. Gör en grop i mitten av köttet och lägg försiktigt i en äggula på varje portion.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept