Sensommarsallad med grillad kyckling

Fredrik Eriksson ny

Sensommarsallad med grillad kyckling

18 ingredienser

ca 1 h

Hel grillad majskyckling med citron, rosmarin och vitlök. Serveras med avokado, fetaost, tomater och höstens svamp.

Maya Samuelssons dryckestips: 

Vitt vin, fylligt och smakrikt. Catena (6612) Chardonnay, 2013 Argentina, Cuyo, Mendoza

Öl, ale, måttlig beska. Saison Dupont Biologique (1614) Belgien

Ingredienser

portioner

marinad

  • 2 msk dijonsenap
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk persilja
  • salt
  • svartpeppar

Kyckling

  • 1 hel majskyckling
  • 1 knippe rosmarin
  • 1 citron
  • 1 hel vitlök
  • soja
  • smör, smält

sallad

  • 150 g fetaost
  • 4 tomater, blandade
  • 2 avokador
  • blandad grönsallad
  • 1 knippe gräslök

svamp

  • 1 l höstsvamp
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda till en marinad av senap, persilja, olivolja, salt och svartpeppar. Ta undan hälften av dressingen till salladen.
  3. Dela citronen och fyll kycklingen med den, helskuren vitlök och kvistar av rosmarin. Pensla kycklingen med soja och smör.
  4. Kör in kycklingen på 225 grader i 10 min, sänk sedan till 200 grader och stek ytterligare 45 min. Pensla kycklingen med hälften av senapsmarinaden mot slutet.
  5. Rensa svampen och smörstek den varsamt i panna, smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Skär fetaost, tomater och avokado i mindre bitar. Blanda ihop i en bunke. Vänd ner salladen och gräslök. Ringla över dressingen. Salta och peppra
  7. Servera kycklingen nytrancherad med svamp och salladen vid sidan, njut av kvällen!