Senapssill till jul

Senapssill till jul
Foto: TV4

Slå över senapssåsen just när sillen ska serveras. Det är trevligare när man fortfarande kan känna smaken från den inlagda sillen.

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 filéer inlagd sill
  • 2,5 msk svensk senap
  • 2 msk vinäger
  • 2 droppar HP-sås
  • 2 droppar worcestershiresås
  • 1,5 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl matolja
  • 1 knippa dill

Till dekoration:

  • 2 hårdkokta ägg
  • 3 msk finskuren gräslök

Gör så här

  1. Blanda senap, vinäger, HP-sås, worcestershiresås, socker, salt och peppar. Rör tills sockret har smält. Tillsätt oljan sakta under kraftig omrörning. Hacka dillen fint och blanda ner.
  2. Skär sillen i sneda bitar och lägg dem på ett fat. Slå senapssås över.
  3. Hacka äggula och vita för sig. Lägg hacket i ränder över sillen tillsammans med gräslöken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept