Senapspanerad kassler med potatissallad

Senapspanerad kassler med potatissallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Senapspanerad kassler med potatissallad

11 ingredienser

En smidig vardagsrätt, där potatissalladen kan göras klar i förväg. Även ris eller pressad potatis är gott till kasslern.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kassler, i bit
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 msk senap
  • ströbröd
  • smör

Potatissallad:

  • 8-10 potatisar, kokta kalla
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 1-2 msk majonnäs
  • salt
  • peppar
  • färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, majonnäs, salt och peppar i en skål. Smaka av med riven pepparrot. Tärna potatisarna och vänd ner dem.
  2. Värm ugnen till 225°. Lägg kasslern i en ugnsform. Rör ihop ägg och senap och pensla över. Strö på ganska mycket ströbröd och hyvla lite smör överst.
  3. Sätt in i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 15 minuter.