Senapspanerad kassler med potatissallad

Senapspanerad kassler med potatissallad
Foto: TV4

En smidig vardagsrätt, där potatissalladen kan göras klar i förväg. Även ris eller pressad potatis är gott till kasslern.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g kassler i bit
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 msk senap
  • ströbröd
  • smör

Potatissallad:

  • 8-10 kokta kalla potatisar
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 1-2 msk majonnäs
  • salt och peppar
  • riven pepparrot

Gör så här

  1. Blanda crème fraiche, majonnäs, salt och peppar i en skål. Smaka av med riven pepparrot. Tärna potatisarna och vänd ner dem.
  2. Värm ugnen till 225°. Lägg kasslern i en ugnsform. Rör ihop ägg och senap och pensla över. Strö på ganska mycket ströbröd och hyvla lite smör överst.
  3. Sätt in i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept