Senapspanerad kassler med linspuré

Senapspanerad kassler med linspuré
Foto: TV4

En jätteenkel men väldigt god rätt. Den passar utmärkt när man är många runt bordet och receptet kan dubbleras. Till linspurén är det bra att ha en mixer.

15 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g kassler

Griljering:

  • 0,75 dl söt, svensk senap
  • 2 msk socker
  • 1 äggula
  • 1 dl ströbröd

Linspuré

  • 3 dl röda linser
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 tsk olivolja
  • 0,5 dl hackad persilja

Till servering

  • söt svensk senap

Gör så här

  1. Skölj linserna och lägg dem i en kastrull. Häll i vatten och salt, koka upp och ta bort skummet som bildas. Låt småkoka under lock i 1 timme. Hacka persiljan. Häll bort eventuellt överflödigt vatten och mixa en puré av linserna. Rör ner pressad vitlök, citron, olivolja och persilja.
  2. Sätt ugnen på 250°. Jämna till den vita fettranden på kasslern. Klappa den torr med en kökshandduk. Blanda samman senap, socker och äggula till en jämn smet. Bred ut den över kasslern till ett jämntjockt lager. Sikta över ströbrödet och se till att det fastnar. Klappa fast ströbrödet försiktigt. Ställ in den i ugnen och griljera till vacker, guldbrun färg. Det tar ca 15 minuter.
  3. Skär upp kasslern i tunna skivor och servera till linspurén. En god senap passar bra att ställa fram på bordet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept