Senapspanerad fjordlax

Senapspanerad fjordlax
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Senapspanerad fjordlax

8 ingredienser

En enkel panering gör den här vardagsrätten till riktig fest. Ett plus är att den är både snabb- och lättlagad.

Ingredienser

portioner
  • 4 bitar laxfilé
  • 0,5 dl svensk senap, söt
  • 2 tsk senapsfrö
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 2 msk smör

Till servering:

  • fetaost
  • bönsalsa

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form. Bre på senapen och strö på senapsfrö, salt och peppar. Hyvla över tunna skivor smör med hjälp av en osthyvel.
  2. Stek laxen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 60°.
  3. Servera med tillbehören.