Senapspanerad fjordlax

Senapspanerad fjordlax
Foto: TV4

En enkel panering gör den här vardagsrätten till riktig fest. Ett plus är att den är både snabb- och lättlagad.

23 februari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • 0,5 dl senap, svensk söt
  • 2 tsk senapsfrö
  • salt och svartpeppar, malen
  • 2 msk smör

Till servering:

  • fetaost
  • Bönsalsa

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form. Bre på senapen och strö på senapsfrö, salt och peppar. Hyvla över tunna skivor smör med hjälp av en osthyvel.
  2. Stek laxen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 60°.
  3. Servera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept