Senapsmarinerad böckling på kavring

Senapsmarinerad böckling på kavring
Foto: TV4

Det här är en klassisk krogrätt som brukade ingå i de så kallade assietterna. Brytningen mellan det syrliga och det feta rökta är perfekt. Till den här förrätten passar ett glas svalt öl.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 stora böcklingar
  • 2 inlagda rödbetor
  • 4 skivor kavring
  • bordsmargarin
  • 2 msk kapris
  • några vackra dillvippor
  • 3 msk svensk senap
  • 1 msk mörk fransk senap
  • 2 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1,5-2 msk vitvinsvinäger
  • 2-2,5 dl matolja
  • 1 dl finhackad dill

Gör så här

  1. Finhacka 1 dl dill. Blanda senap, socker, salt, peppar och vinäger till såsen, rör tills sockret har smält. Tillsätt oljan i en fin stråle under vispning tills det blir en tjock sås. Rör ner dillen och smaka av med salt och peppar.
  2. Rensa böcklingen. Tärna rödbetorna och bre kavringskivorna med ett tunt lager bordsmargarin. Fördela de rensade böcklingarna på kavringen, lägg en sked sås ovanpå och garnera med kapris, rödbetor och dillvippor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept