Senapsmarinerad böckling

Senapsmarinerad böckling
Foto: TV4

Böckling smakar bra att marinera i en härlig senapssås. Kapris, äpple och dill är gott till. Servera med kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 böcklingar
  • 1 äggula
  • 1 msk ättika, 12 %
  • 2 msk svensk senap
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl neutral olja
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 msk vatten
  • Till garnering:
  • äpple
  • 4 msk kapris
  • dill

Gör så här

  1. Rensa böcklingen till filéer. Lägg upp filéerna i en form.
  2. Skala och hacka den röda löken fint. Skölj och hacka persiljan. Blanda äggula, ättika, senap, salt, peppar och socker. Vispa sedan i oljan. Tillsätt rödlök, persilja och gräddfil och rör ut till lagom konsistens med vatten. Fördela såsen över böcklingen och låt stå några timmar.
  3. Skala och hacka äpplet. Rör ihop äpple och kapris. Fördela den marinerade böcklingen på tallrikar och garnera med äpple och kapris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept