Senapskryddade revbenspjäll

Senapskryddade revbenspjäll
Foto: TV4

Det doftar ljuvligt av senap och kryddnejlikor i hela köket när spjället ligger i ugnen och puttrar. Servera spjällen varma eller ljumma. Det blir en varmrätt tillsammans med en god skysås, kokt potatis och grönsaker. Eller servera dem till jul som en del av julbordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5-2 kg revbenspjäll
  • 1 tsk kryddnejlikor, malda
  • 1 tsk senapspulver
  • 3 st äpplen, i klyftor
  • salt och peppar
  • Ugn: 175°

Tillbehör:

  • gröna bönor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in spjällen med salt och kryddor. Lägg dem med bensidan upp i långpanna och stek mitt i ugnen ca 45 min.
  3. Vänd spjällen och fortsätt steka ytterligare ca 45 min eller tills de känns klara.
  4. Sätt in äppelklyftorna i ugnen de sista 30 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept