Senapsgravad strömming

Senapsgravad strömming
Foto: TV4

En populär rätt, till både jul och midsommar.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg strömmingsfiléer

Gravningslagen:

  • 1 dl ättika, 12%
  • 1 l vatten
  • 2 msk salt

Senapssåsen:

  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 dl senapssås (se recept på sidan 333)
  • 1 msk stark senap

Gör så här

  1. Skölj strömmingen och dra av skinnet. Blanda gravningslagen och låt filéerna ligga i den över natten. Rör om några gånger så att strömmingen blir jämnt gravad.
  2. Låt strömmingarna rinna av ordentligt. Blanda samman såsen och vänd försiktigt ner filéerna i såsen.
  3. Låt strömmingen mogna i kylen över natten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept