I samarbete med Scan

Senapsglaserade revben med ljummen pumpasallad

30 m
4
Senapsglaserade revben med ljummen pumpasallad
Från Scan

Alspånrökta, långkokta revben färdiga att glasera och värma i ugnen! Så här gör du en lyxig, rökt, långkokt middag på 30 minuter! 

14 november 2016
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Pumpasallad

  • 1 butternutpumpa
  • neutral olja
  • flingsalt
  • 2 dl matvete
  • 65 g spenat
  • 3 salladslökar
  • 200 g fetaost

Dressing

  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 2 msk olja
  • 1 tsk vinäger
  • salt

Revben

  • 1 pkt Scans alspånsrökta revben
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk honung
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala pumpan och skär den till tärningar. Blanda med riktigt med olja och flingsalt i en ugnsform. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills pumpan börjar få en rostad yta.
  3. Koka matvetet enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Skölj spenaten, skiva salldaslöken och skär fetaosten i tärningar och blanda med den rostade pumpan och matvetet. Vispa samman alla ingredienser till dressingen och ringla över salladen.
  5. Blanda samman senap, honung och lite salt till en glaze och pensla revbenen. Värm i ugnen i 15 minuter. Servera tillsammans med den ljumma salladen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept