Semmelburgare

ca 1 h + 3,5 h
Semmelburgare
Foto: Köket
ca 1 h + 3,5 h

Du behöver

Fördeg

  • 500 g mjölk
  • 500 g vetemjöl
  • 40 g jäst
  • 10 g kardemumma

Deg, resten

  • 200 g socker
  • 20 g salt
  • 500 g vetemjöl
  • 200 g smör, rumstempererat

Fyllning

  • 500 g ekologisk mandelmassa
  • 200 g vaniljkräm
  • 5 g kardemumma
  • 0,5 vaniljstång, fröna
  • 50 g kakao

Servering

  • 1 l vispgrädde
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Fördeg
    Allt blandas väl i ca 5 minuter. Låt ligga i ca 30-40 minuter till första bubblan.
  2. Deg, fortsättning
    Tillsätt socker, salt och mjöl. Knåda degen i ca 15 minuter. Tillsätt sedan det rumstempererade smöret och blanda in ca 5 minuter. Låt degen vila ca 1 timme.
  3. Väg bullarna, ca 70 g/styck, forma dem runda. Låt sedan bullarna jäsa ca 3,5 timmar under duk. Pensla med ägg och strö på lite pärlsocker.Baka sedan i 210 grader i ca 10 minuter.
  4. Fyllning
    Blanda mandelmassa med vaniljkräm väl, så inga klumpar bildas tillsätt sedan kardemumma,vanilj och kakao. Skär av ett rejält lock från bullen. Spritsa sedan i mandelfyllning som en ring på bullen .
  5. Servering
    Vispa 1 l grädde. Spritsa sedan vispad grädde på bullen och toppa med lock. (tänk på att låta fyllningen synas) Serveras direkt gott, gott.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept