Semifreddo och peanutbutter cups

Semifreddo och peanutbutter cups
Foto: TV4

Semifreddo och peanutbutter cups

Av: Jimmy och Liv - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

3 h

Gräddig semifreddo med vit choklad och bärsås serveras tillsammans med hemgjord peanutbutter cup.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Peanutbutter cups chokladlager

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl kokosolja
  • 2 dl kakao
  • 1 dl agavesirap
  • 1 krm salt
  • 1 dl sojadryck (eller annan valfri mjölk)

Peanutbutter cups jordnötslager

  • 1 dl jordnötssmör
  • 0,5 dl agavesirap
  • 0,5 dl sojadryck (eller annan valfri mjölk)

Semifreddo

  • 4 ägg
  • 4 dl vaniljkvarg
  • 2 dl sojagrädde, vispad
  • 1 dl agavesirap
  • 2 krm vaniljextrakt
  • 75 g vit bakchoklad, hackad

Enkel bärsås

  • 250 g frysta bär, hallon och blåbär
  • 2 msk honung

Gör så här

Peanutbutter cups

  1. Smält kokosoljan i en kastrull tillsammans med chokladen, rör hela tiden. Dra ifrån plattan och blanda i kakao och agave. Rör försiktigt i mjölken till det blir en jämn smet, smaka av med lite salt och ev mer sötma. Låt stå.
  2. Värm jordnötsmöret lite så det blir mjukt och rör i agave och mjölk till en jämn smet.
  3. Ta fram 8 muffinsformar i silikon. Häll ett lager chokladblandning i botten på alla, sedan ett lager jordnötsmörsröra och sist choklad igen. Ställ in i kylen minst 2 timmar för att stelna.

Semifreddo med vit choklad

  1. Börja med att separera äggen, vispa vitorna fluffigt och sedan gulorna med agaven. Rör i sojagrädden i äggulorna samt vaniljkvargen och essensen. Vänd i äggvitorna försiktigt och avsluta med hackad vit choklad. Häll smeten i glassmaskin eller ställ i frysen i minst 2 timmar, rör då ett par gånger.

Bärsås

  1. Mixa bären med honungen i en mixer eller med stavmixer. Smaka av sötman, klart att servera!