Semifreddo och peanutbutter cups

3 h
8
Semifreddo och peanutbutter cups
Foto: TV4

Gräddig semifreddo med vit choklad och bärsås serveras tillsammans med hemgjord peanutbutter cup.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

5 maj 2015
Visa mer
3 h
8

Du behöver

Peanutbutter cups chokladlager

  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl kokosolja
  • 2 dl kakao
  • 1 dl agavesirap
  • 1 krm salt
  • 1 dl sojamjölk (eller annan valfri mjölk)

Peanutbutter cups jordnötslager

  • 1 dl jordnötsmör
  • 0,5 dl agavesirap
  • 0,5 dl sojamjölk (eller annan valfri mjölk)

Semifreddo

  • 4 ägg
  • 4 dl vaniljkvarg
  • 2 dl vispad sojagrädde
  • 1 dl agavesirap
  • 2 krm vaniljessens
  • 75 g vit choklad, hackad

Enkel bärsås

  • 250 g hallon och blåbär
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Peanutbutter cups
    Smält kokosoljan i en kastrull tillsammans med chokladen, rör hela tiden. Dra ifrån plattan och blanda i kakao och agave. Rör försiktigt i mjölken till det blir en jämn smet, smaka av med lite salt och ev mer sötma. Låt stå.
  2. Värm jordnötsmöret lite så det blir mjukt och rör i agave och mjölk till en jämn smet.
  3. Ta fram 8 muffinsformar i silikon. Häll ett lager chokladblandning i botten på alla, sedan ett lager jordnötsmörsröra och sist choklad igen. Ställ in i kylen minst 2 timmar för att stelna.
  4. Semifreddo med vit choklad
    Börja med att separera äggen, vispa vitorna fluffigt och sedan gulorna med agaven. Rör i sojagrädden i äggulorna samt vaniljkvargen och essensen. Vänd i äggvitorna försiktigt och avsluta med hackad vit choklad. Häll smeten i glassmaskin eller ställ i frysen i minst 2 timmar, rör då ett par gånger.
  5. Bärsås
    Mixa bären med honungen i en mixer eller med stavmixer. Smaka av sötman, klart att servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept