Semifreddo med blodapelsin

45 m + 3 h
4 - 6
Semifreddo med blodapelsin
Foto: Stefan Wettainen
Köp boken Desserter här
189 kr
45 m + 3 h
4 - 6

Du behöver

  • 125 g mjölk (1,25 dl)
  • 2 blodapelsiner, zest
  • 1 gelatinblad
  • 40 g strösocker (<0,5 dl)
  • 65 g äggulor (3-4)
  • 30 g blodapelsinsaft (2 msk)
  • 75 g vit choklad, smält
  • 2 g salt (0,5 krm)
  • 175 g vispgrädde, lättvispad (1,75 dl)

Gör så här

  1. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i en skål.
  2. Koka upp mjölken med apelsinskalen i en kastrull. Ställ åt sidan.
  3. Vispa socker och äggulor till ett ljusgult och fluffigt skum.
  4. Värm hälften av blodapelsinjuicen försiktigt i en liten kastrull. Krama ur gelatinet och smält det i juicen. Se till att gelatinet är helt smält och använd sedan resten av juicen till att kyla ner vätskan något. Vänd i vätskan i äggskummet.
  5. Värm blodapelsinmjölken, sila av skalen och väg upp 100 g. Blanda med chokladen och saltet tills det blir en slät kräm.
  6. Vänd i chokladkrämen i äggskummet och blanda försiktigt med en slickepott. Avsluta med att vända i den lättvispade grädden.
  7. Semifreddon går utmärkt att gjuta i glas, stålring eller silikonmatta. Förvara i frys i minst 3 timmar innan den ska ätas. Tanken är den ska vara halvtinad vid servering, så låt den gärna stå ute en stund.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept