Semesterpasta med tomat, ricotta och bacon

20 m
4
Semesterpasta med tomat, ricotta och bacon
Foto: TV4
Från Mitt kök

Supersnabb och enkel pasta med tomatsås, ricotta och knaperstekt bacon.

6 juli 2015
Visa mer
20 m
4

Du behöver

  • 500 g pasta
  • 6 stora tomater
  • 2 färska lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 pkt bacon
  • 1 stor näve färsk basilika
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1,5 dl ricotta
  • rikligt med parmesan

Gör så här

  1. Koka upp pastavatten med salt.
  2. Strimla bacon och stek i en torr panna.
  3. Hacka löken och vitlöken, tillsätt till stekpannan och låt steka så det mjuknar.
  4. Skär ner tomaterna i bitar och tillsätt till stekpannan. Låt puttra samman i ca 10 minuter och koka pastan samtidigt.
  5. Tillsätt ca 1-1,5 dl av det kokande pastavattnet för att få en härlig pastasås.
  6. Riv parmesan och hacka basilika, samt häll av pastan.
  7. Blanda ner basilika, ricotta och parmesan. Vänd runt med pastan och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept