Sellerisoppa med purjolök och marinerat spett

Sellerisoppa med purjolök och marinerat spett
Foto: TV4

I den här soppan har den milda smaken av rotfrukterna kombinerats med ett hett kryddat spett. Du som äter vegetariskt kan byta ut kycklingen mot quornbitar.

28 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g rotselleri
  • 1 liten purjolök
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk portvin
  • 0,5 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Kycklingspett:

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 tsk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Spett: Dela varje kycklingfilé i 2 delar. Blanda sambal oelek och olivolja. Marinera kycklingbitarna i blandningen i rumstemperatur i 2 timmar.
  2. Ansa och skär rotsellerin och purjolöken i mindre bitar. Lägg dem i en stor kastrull. Fyll på med kycklingbuljong, mjölk och grädde. Koka upp och låt koka tills sellerin är mjuk. Mixa och passera eventuellt soppan. Häll tillbaka soppan i kastrullen och blanda ner portvin, smör, salt och vitpeppar.
  3. Sätt ugnen på 150°. Trä upp filéerna på blötlagda träspett. Bryn kycklingspetten runt om. Stek dem klara i ugnen tills innertemperaturen är 70 grader. Vid servering mixa upp soppan med lite mjölk. Servera spetten till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept