Sellerisoppa med gräslök

Sellerisoppa med gräslök
Foto: TV4

Rotselleri har en mild men ändå distinkt smak. Pröva den här trevliga rotfrukten i en len soppa. Soppan ska serveras rykande het, gärna med ett grovt bröd till.

20 april 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 650 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1,5 liter grönsaksbuljong
  • 1 knippa gräslök
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär selleri och potatis i mindre bitar. Skala och hacka löken grovt. Fräs löken lätt i smör en minut under omrörning. Lägg i sellerin och potatisen och rör om. Låt grönsakerna fräsa i någon minut under lock.
  2. Häll på buljong och låt sedan soppan sjuda i 25 minuter. Sila av buljongen och häll tillbaka den i kastrullen. Mosa grönsakerna med potatispress eller elvisp. Blanda mos och buljong.
  3. Finhacka gräslöken, spar lite till garnering och blanda ner resten i soppan. Krydda med salt och peppar och strö lite gräslök över före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept