Sellerischnitzel

Sellerischnitzel
Foto: TV4

Man behöver inte vara vego för att gilla detta! Rotselleri är en underskattad rotsak, som har massor med egen smak och passar utmärkt att dubbelpanera. Servera med ris och grönsaker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 hel rotselleri
  • 2 ägg
  • 1 dl mjöl
  • 1 dl ströbröd
  • salt, peppar
  • smör, neutral olja till stekning

Gör så här

  1. Dela rotsaken i två halvor. Skär med vass kniv bort allt skal. Skär halvorna i tunna skivor.
  2. Koka upp vatten i en kastrull, salta och koka selleriskivorna mjuka i ca 5 minuter. Tag upp och låt torka på papper.
  3. Vispa upp äggen i en tallrik, lägg mjölet i en tallrik och ströbrödet i en tredje tallrik. Doppa selleriskivorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek skivorna på svag värme i stekpanna i riktigt med smör och olja.
  4. Tag upp skivorna och låt dem rinna av på hushållspapper.
  5. Servera med grönsaker, sås och ris.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept